Starten

Voordat je echt van start gaat, geven we een overzicht van het online gedeelte van de cursus. De cursus is opgebouwd uit drie online modules. Beide cursusvarianten maken daar gebruik van.
Elke module is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken en paragrafen, een toets met quizvragen en een (keuze)opdracht.

Cursusvoortgang

Als je bent ingelogd, zie je in de blauwe balk bovenaan een module óf rechts bovenin een hoofdstuk of paragraaf hoe ver je in een module gevorderd bent.

Nadat je een hoofdstuk of paragraaf hebt doorgewerkt, klik je helemaal onderaan een paragraaf op ‘Markeer als voltooid’.

Op dat moment heb je een ‘stap voltooid’. Dat zie je aan de blauwe voortgangsbalk en aan de groene vinkjes in de module-inhoud (rechterkolom/sidebar).

De cursusvoortgang is alleen zichtbaar voor deelnemers aan de volledige cursus en online-only deelnemers met een social login.

Opdrachten inleveren

Volg je de groepscursus? Dan lever je opdrachten in op het forum van jouw groep. Daartoe klik je in de rechterkolom/sidebar onder het kopje ‘Lever je opdracht in ‘ op de groep waar je aan bent toebedeeld.  Als je de link volgt, kom je automatisch op de goede plek terecht. Op het betreffende forum zelf staan dan de verdere aanwijzingen.

Profiel aanpassen

Als je bent ingelogd, kun je je profiel aanpassen. Dat doe je door met je muis over je ‘avatar’ (in de rechterbovenhoek) heen te bewegen en op Profiel te klikken. Je kunt hier een korte bio opschrijven en je kunt je profielfoto en omslagfoto veranderen.

Meldingen

Meldingen (zoals vermeldingen in de chat en reacties op berichten op het forum) verschijnen als rood cijfertje bij het belletje naast je ‘avatar’. Klik op het cijfertje en je komt op de goede plek terecht.

Systeemkeuze

Wil je gebruik maken van alle functionaliteiten die de cursus ‘Leren Preserveren’ biedt, dan raden we je aan de cursus te volgen op een Desktop PC, laptop of een tablet (landscape oriëntatie).

Van start

Klik op een module naar keuze om van start te gaan. We wensen je veel leerplezier!